Elitra Victoria

 

I 1968 hadde Solveig og Sunline kennel sitt første valpekull etter Elitra Victoria og Marco of Montfleuri, men Solveig hadde allerede jobbet med hund i mange år.

Solveig fikk sin første hund i 1954. Det var en liten blandingshund som hun kjøpte for ca. 50,- kr., og som fikk navnet Dixi. Da hun var 19 år begynte hun hos Elisif Thrana ved Elitra kennel i Oslo, og i 1968 begynte hun sitt eget oppdrett av Puddel. Hun har beholdt de samme linjene som hun begynte med i 1968. I dag har vi i tillegg til mellom- dverg- og toy Puddel et lite oppdrett av Pomeranian og Australian Shepherd. Vår første Pomeranian Calevis Jissa kjøpet Solveig i 1972. Vi kan vel si at hun ble en utstillingsstjerne med sine 12 BIG og 3 BIS. Det siste tilskuddet i Sunline's oppdrettsportefølje startet i 1999 da jeg  fikk min første Australin Shepherd, Nuch Nvch Mr. Binks Brownsville Girl. 

Solveig har sittet i styret for NKK Hedmark og Oppland i mange år. Hun tok ikke gjenvalg og gikk ut av styret i år (2007). Hun sitter i avlsrådet for Norsk Puddelklubb.

Solveig driver også en hundetrim ved siden av annen jobb. Det er i hovedsak puddel og bichon frisè hun har som kunder siden hun har fått slitasjegikt i fingrene etter mye trimming av div. terrierraser i yngre dager. Siden Solveig har måttet gitt opp å trimme/nappe har jeg begynt i lære hos henne. Har noen få veldig koselige kunder; dachs, cairn, dverg schnauzer og en westi.

I tillegg til mange utstillingschampioner har hun hatt 3 lydighetschampioner. 

Hun fikk også NKK sin oppdretterpris for 2005. 

Nå holder Solveig mest på med utstilling, men av og til melder hun på sin Mellom Puddel Sunline Alf i Lydighet/Agility. Han konkurrerer i Lydighet kl. II og Agiliti Kl. 3M.

NKK's Vinnergalla 2005

Oppdretterpris

  • På tur 2019

    Siste tur med hundene på Knapphaugen. En tur tante ofte gikk med hundene.

  • Mars 2020

    07.03.2020 sovnet hun stille inn og bort fra alle smertene. Fikk sitt ønsker oppfylt om å få sin gravplass ikke så lang unna der hun ofte gikk på tur.