Min historie

 

Jeg vokste mer eller mindre opp hos tante Solveig og hennes hunder. Solveig tok meg med på utstillinger både Norge, Sverige og Finland fra jeg var 3 år gammel. Jeg var ikke stort eldre første gangen jeg viste en hund på utstilling. Som 5 åring fikk jeg min første hund; en pomeranian (Calevis Jessica). Jessica var verken verdens smarteste eller peneste, men hun var en veldig snill hund. I hennes første valpekullet fikk vi bare en tispevalp. Den fikk jeg beholde. Hun fikk navnet Sunline Mini Mus, og med henne startet interessen for lydighet. Jeg begynte å konkurrere med henne i kl 1 da jeg var ca. 11 år. Vi deltok på mange lydighetskonkurranser og var med på mange oppvisninger rundt om kring i nærmiljøet. Vi var også i Finland en helg hvor vi deltok i to lydighetskonkurranser, en i Raumo og en i Lahtis som vi vant med hhv 185p og 186p. Mini ble også N.uch FS.uch, så vi to hadde mye moro i sammen. Min neste hund fikk jeg også av Solveig etter noen år uten hund pga skolegang og jobb. Det var ei lita svart toy puddel tispe som fikk navnet Sunline Elle Melle (Ellen). Ellen ble N.uch å er mor til       N uch Sunline Madame Mim (Mimi). I tillegg til utstilling konkurrerte Mimi og jeg i Agility 2 liten, hun døde 14 1/2 år gammel i 2007.

I 1999 kjøpte jeg en Australian Shepherd  av Gun og Berndt Markert, Mr. Binks Brownsville Girl (Vill-ma). Vill-ma er Brukshundkåret  N Uch og N Vch. Vi konkurrerte også i Agility kl. 3 S og Lydighet kl. 2. 

I 2005 ble hun på en av viltsporprøvene til Stange JFF prøvens beste hund med 1 pr. og HP. Vill-ma ble dessverre veldig syk i påsken (2006), og vi måtte avlive henne.

Vill-ma hadde et valpekull i 2004 hvor jeg beholdt en valp, Sunline My Little X-Mas Star (Lille My). Hun har to cert fra utstilling og vi konkurrerer i AG 2S, LP kl. II og Viltspor.

Jeg er godkjent trinn 1 instruktør gjennom NKK, og holder av og til nybegynnerkurs i lydighet og blodsporkurs i regi av Gjøvik Hundeklubb.  

Har også hatt en Engelsk Staffordshire Bull Terrier, N.uch Kedistos Fredrico de el Fiasco (Fredrik). I tillegg til å bli Nuch hadde han førstepremie i Lydighet kl. I og i Agility kl. 1S. Han ble 10 år gammel. 

Høsten 2013 fikk jeg en ny aussivalp fra Italia. A Bark in The Dark GJKennel's (Lucas)

Lucas er blitt norsk viltsporchampion, har opprykk til kl 2 LP og kl. 2 Rallylydighet. Har også konkkurrert noen ganger AG 1S. A Bark in The Dark GJKennel's (Lucas) Nvch-Nuch-Nrlch.

I 2018 måtte jeg dressverre la Martin slippe pga sterk HD og forkalkninger.

Nå i 2020 har jeg en pomeranian Sunline June født 2019 som jeg konkurrerer i rallylydighet med i kl. 3. Hun har mellomtittel i kl. 1 og 2.

I tillegg har jeg Martin fra skogstrollet's kennel. Martin er norsk blodspor champion og kokurrerer i lydighet kl. 2 og rallylydighet kl. 3. Hann har mellomtittler i lydighet kl. og rally kl. 1 og 2.

Til slutt så er det lille Carmen (toy puddel) som er fra siste kullet til Sunline kennel. Har et håp om at Carmen og søstra (som ikke bor hos meg) skal føre Sunline kennel videre, med god hjelp fra gode venninner. Lisbeth Campbell og Bjørg Graatrud.

01.09.2020 startet jeg min egen hundesalong. Her tar jeg på meg de fleste rasene utenom de aller tyngste, men ikke til utstilling. Jeg holder også litt kurs innen blodspor, bronsemerke prøve, kåringsprøve.

 

 

Klipp- Bad og Trim

 • NVCH NRLCH NUCH A Bark In The Dark GJKennel's

 • NM NRL CH Sunline Hey I'm Bobby Brown

 • Blodspor Champion 2020 Skogstrollet's 18 Martin

 • Sunline Carmen

  Carmen 5 mnd trener aportering

 • Sunline June

  Eidsvoll Hundeklubb
  Rallylydinget kl. 3 nr. 3

 • Annie på utstilling med tante Solveig:)

 • Annie trener til barn og hund

 • Annie og Nuch Sunline Mini Mus 1pr. LP kl. I